Cantine Aperte 2024
Nelle giornate di sabato 25 e domenica 26 maggio avrai l’occasione di degustare i vini Petrucco con gli abbinamenti gastronomici del territorio, conoscere la cantina e passare del tempo in compagnia.
Out of stock
Vine: Friulano
Production area: Buttrio in Monte (180 m a.s.l.)
Soil characteristics: Eocene hills, typically marly soil
Training system: Guyot – 12-15 buds
Yeld per hectare: 60 hl
Grape harvest: manual
Malolactic fermentation: no
Overall production: 6,000 bott. – 0.75 lt. bottles
Type: dry white
Colour: straw yellow
Bouquet: intense and flowery, with light hints of hawthorn, nettle, and wildflowers
Taste: dry and harmonious, with a gentle almond aftertaste
Serve with: starters, white meat soups, sauce-based dishes; ideal as an aperitif
Soft pressing, temperature-controlled fermentation, 6-month refining on its own yeast
Nelle giornate di sabato 25 e domenica 26 maggio avrai l’occasione di degustare i vini Petrucco con gli abbinamenti gastronomici del territorio, conoscere la cantina e passare del tempo in compagnia.